Вознесение Христово 2024

Проект - Продолжени нишки на Благодат

Со изложување на сите ракотворби создадени од учесниците успешно го завршивме проектот – “Продолжени нишки на благодат”. Самиот проект не само што ги постигна своите цели, туку и донесе многу повеќе. Ги обедини срцата и рацете на повеќе млади жени, обединувајќи ги во заедничка мисија исполнета со љубов и посветеност. Ова заедништво, оваа врска меѓу генерациите, не само што ја продолжува историјата и традицијата, туку и создава нова историја, исполнета со надеж и креативност.

Проектот ни покажа дека кога работиме заедно, со љубов и поддршка, можеме да постигнеме големи нешта. Создадовме не само занаетчиски производи, туку и врски кои ќе траат и ќе се развиваат во иднина.

Ова е само почеток на едно патување кое ќе продолжи да ја инспирира и обединува нашата заедница.

Нека оваа иницијатива биде потсетник за сите нас дека заедништвото и љубовта се основите врз кои се гради секој успех. Продолжувајќи ја традицијата, ние не само што ја одржуваме живата историја, туку и создаваме иднина полна со можности и радост. Со срца полни со благодарност, продолжуваме напред, заедно, во светлина и благодат.

посети денес -

2

посети вчера -

11