Плетење бројаници 04.11.2023

Проект - Нишки на Благодат

Третиот час од обуката за плетење бројаници се одржа во манастирот Матка. Видлив е напредокот, бројаниците се збогатени и со по некое крстче, се оформува полека нова бројаница, на радост на сите нас.
Благодарност на сите за интересот да се изучат техниките за вплетување на 7-те крста во секое топче од бројаниците.

посети денес -

1

посети вчера -

0