Цртање на керамички шолји 17.11.2023

Проект - Нишки на Благодат

Започна вториот дел од обуката за цртање на керамика. Се цртаа шолји – со црковни детали. Се стекна ново искуство со избор на бои, и цртање со самите контур пасти.  Основата е поставена, потребен е натаму само личен влог и  истрајност во изработката.

посети денес -

1

посети вчера -

0